Kultúra

Több magyar filmet és rendezőt is meghívtak a belga filmfesztiválra

A brüsszeli Balassi Intézet és a Filmalap segítségével pár frissebb magyar film és az elmúlt évtizedek nemzetközileg is elismert alkotásainak válogatását mutatják be a 45. Genti Filmfesztiválon – írja az MTI.

Szász Attila az Örök télZsigmond Dezső a Sátán Fattya, Sopsits Árpád A martfűi rém című filmje vetítésén vesz részt. Emellett a World Soundtruck Awards, a fesztivál filmzenei díjátadója előtt Bogdán Árpád Genezisét adják le.

A korábbi sikerekből elviszik Jancsó Miklós Szegénylegények című filmdrámáját, a Csillagosokat, a Katonákat, a Fényes Szeleket, a Sirokkót és a Még kér a népet. Bánovits Ottó Sötét Kamra című thrillerét, Enyedi Ildikó Az én XX. Századom című filmjét, Mészáros Márta Északi fényét, Antal Nimród Viszkisét és Mészáros Ujj Károly X – A rendszerből törölve című thrillerét szintén láthatják Gentben a nézők. A nagyjátékfilmekkel párhuzamosan rövidfilmeket vetítenek a filmfesztiválon, a belga közönség Szentpéteri Áron Láthatatlanul című filmjét, Kis Hajni Last Callját és Tóth Barnabás Susotázsát ismerheti meg, az animációs szekcióból pedig Traub Viktória Sellők és Rinocéroszok című filmjét.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik