Kultúra

Taylor Swift megtörte a politikai hallgatást

Hát ez a pillanat is eljött.

Vannak politikailag aktív popsztárok, és olyanok, akik a végsőkig kerülik, hogy véleményt kelljen formálniuk megosztó közügyekben, nehogy ezzel elidegenítsék rajongóik egy részét. Taylor Swift az utóbbi kategóriába tartozott, egészen mostanáig. Vasárnap este ugyanis egy hosszú Instagram-posztban fejtette ki álláspontját, kiállva a Tennessee-állam demokrata jelöltje mellett.

Eddig következetesen tartózkodtam a politikai véleményformálástól, de az elmúlt két évben olyan dolgok történtek az életemben és a világban, amik hatására már nagyon másképp érzek ezzel kapcsolatban

– írta  Swift, leszögezve: mindig azt a jelöltet fogja támogatni, aki az általa is vallott emberi jogokat veszi védelmébe.

Hiszek az LMBTQ-jogokban, és abban, hogy minden diszkrimináció ROSSZ, ami a szexuális orientáción alapul. Hiszem, hogy ijesztő és visszataszító a szisztematikus rasszizmus, ami még mindig uralkodik ebben az országban. Képtelen lennék olyasvalakire szavazni, aki nem harcol MINDEN amerikai jogaiért, függetlenül azok bőrszínétől, nemi hovatartozásáról, és attól, hogy kit szeretnek

– folytatta a popsztár, aki ezért annak ellenére sem fog a melegjogok ellen többször fellépő republikánus jelöltre, Marsha Blacburnre szavazni, hogy amúgy szívesen látna több nőt a politikában. Helyette inkább a demokrata Phil Bredesent támogatja. A november 6-án tartott időközi választásoknak hatalmas tétje van az Egyesült Államokban, sokan úgy kezelik, hogy ez lesz Trump politikájának első igazi megmérettetése a két évvel ezelőtti elnökválasztás óta.

https://www.instagram.com/p/BopoXpYnCes/?utm_source=ig_embed

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik