Kultúra

Furcsa és megmagyarázhatatlan dolgok történnek Reisz Gábor új filmjében

Decemberben kerül a mozikba a 2014-es VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlant rendező Reisz Gábor második nagyjátékfilmje: a Rossz versek. A film főszereplője a harmincas éveiben járó Merthner Tamás, akit maga a rendező kelt életre. Merthner magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele, ezért összetörve költözik vissza Budapestre, és a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. A film különlegessége, hogy nagyjából 120 helyszínen forgott és több mint 180 jelenetet tartalmaz.

Ez nem egy önéletrajzi film, hanem saját magamból kiindulva egy fikciós világba van áthelyezve az egész. Próbáltam megfejteni, miért olyan vagyok, amilyen

– mondta Reisz, mikor tavaly a forgatáson jártunk. A filmből eddig nem láthattunk sokat, de pár hete egy hangulatvideóval rukkoltak elő, amelyben budapesti homlokzatokra vetítették a film címét, most pedig már egy rövid jelenetet is mutatnak. Ez alapján a Rossz versek látványosabb, komplexebb és kissé talán szürreálisabb lesz, mint az előző film volt.

Kiemelt kép: Cirko Film

Ajánlott videó

Olvasói sztorik