Kultúra

Ilyenek a szuperhősök: rekordot ment a Venom

Nyolcvan millió dollárral az eddigi legjobb október havi nyitóhétvégi bevételt produkálta az észak-amerikai mozikban a Venom című thriller Ruben Fleischer rendezésében.

A Marvel-képregényen alapuló látványos anti-szuperhős film, Tom Hardyval a főszerepben hódított: a korábbi októberi nyitóhétvégi rekordot a Gravitáció állította fel 2013-ban 55,7 millió dollárral. 205,2 millió dollár összbevétellel a Venom globálisan is októberi nyitórekordot döntött. A filmben Tom Hardy alakítja Eddie Brock újságírót, aki természetfölötti képességekre tesz szert egy Venom nevű földönkívülinek köszönhetően.

A ranglista második helyén kezdett a hétvége egy másik premierfilmje, a Csillag születik Bradley Cooperrel és Lady Gagával a főszerepben. A zenés romantikus produkcióra 42,6 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai és a kanadai mozikban, 66 százalékban nők és 68 százalékban 35 évesnél idősebbek. Az Oscar-esélyesként emlegetett produkció immár a harmadik feldolgozása az 1937-es ősfilmnek, és az első olyan film, amelyben Lady Gaga főszerepet játszik.

A harmadik helyen a második hete futó Apróláb családi animáció végzett 15 millió dollárral, negyedik az ugyancsak második hete játszott Esti iskola vígjáték lett 12,3 millió dollárral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik