Kultúra

A Netflix már saját lengyel sorozatot is gyártott

Ez a Netflix első lengyel gyártású, nyolc részes sorozata, és az Agnieszka Holland (Három szín-trilógia, Európa, Európa) rendezte 1983 arról szól, hogy mi lett volna, ha a vasfüggöny sosem szűnik meg.

A sorozat főbb szerepeiben Robert Więckiewicz, mint rossz hírű nyomozó, Maciej Musiał pedig, mint idealista joghallgató tűnik fel. A páros az 1983-as terrortámadás után évtizedekkel egy összeesküvést leplez le, amely Lengyelországot rendőrállammá tette és a vasfüggöny fenntartásához vezetett.

A sorozat írója Joshua Long, producere Frank Marshall (Jurrasic World, Jason Bourne) és Robert Zotnowski (House of Cards) a The Kennedy/Marshall Company részéről, a lengyel The House Media Company részéről pedig Andrzej Besztak.

“Ez a történet sok összetett réteggel rendelkezik. Egy nagy kaland, krimi történet és kémkedő thriller is egyben, olyan lenyűgöző karakterekkel, amelyek arra ösztönöznek, hogy újra és újra leülj egy-egy részt megnézni, úgy, mint minden nagy Netflix-sorozatnál” – mondta el Frank Marshall.

A Netflix egyre inkább nyit az újabb piacok felé, spanyol és német nyelvű sorozatokat gyártott, valamint elkezdte bekebelezni az indiai nézőket.

Az 1983 első része november 30-án látható a Netflixen.

(Vodzilla / Netflix)

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik