Kultúra

Márton András előlép a KFT dobjai mögül, itt az első szólódala

Szólóalbumot ad ki a KFT dobosa, az első dal pedig már meg is hallgatható.

Bár a ’80-as évek óta aktív és ismert zenész, sőt, a KFT-t nemcsak a dobok mögül, hanem menedzser-producerként is segítette, Márton András szólókarrierje csak ez év végén indul el Szívgárda című albumának megjelenésével. A zenész a lemezről az első dalt és annak videoklipjét már nyilvánosságra is hozta, ez a Csak alszom címet viseli. Mint azt a szerző a hvg.hu-nak elmondta, a dal arról az állapotról szól, amikor az ember

egyszer csak azon kapja magát, hogy átaludta az élete kis vagy nagy részét.

A videoklipet Karsai Kata, az SZFE elsőéves hallgatója és Erdész Tamás rendezte, az A38 Hajón, a Lupa Beachen és a biatorbágyi viaduktnál forgattak hozzá. Íme:

Azzal együtt, hogy az album csak most jelenik meg, a dalok már jó ideje készülnek így vagy úgy, a címadó Szívgárda alapja például már tizenöt éve létezik. A lemezen kilenc dal szerepel majd, ebből négy már ismert, korábban KFT-lemezeken szerepelt dal, a többi új szerzemény. A Szívgárda december 9-én jelenik majd meg, de már előrendelhető az Indiegogón, a támogatók a lemezen és ajándéktárgyakon kívül egészen exkluzív élményekhez is juthatnak, így például be lehet pillantani a stúdiófelvételekbe is.

Érdekesség, hogy a dalok szövegei eredetileg angolul voltak, hogy miért azt maga Márton András sem értim, egyszerűen így jöttek az ötletek.

Úgyhogy ezek a szövegek fordítások, ne kérdezzétek, ki lehet az eredeti szerző, nem adta meg az elérhetőségét.

Arra, hogy miért csak most rukkol elő az albummal, a most kiadott dal adhat némi támpontot: a zenész, mint fogalmazott, egyszerűen csak most ébredt fel

ebből az álomszerű állapotból, amikor csomó egyéb dologban pörög az ember.

A dalokban Mohai Tamás gitáros, Háry Péter basszusgitáros-billentyűs és Premecz Mátyás zongorista szerepelnek, de még ennél is izgalmasabb, hogy a masteringet a londoni Abbey Road stúdióban készítik, ahol annak idején a Beatles albumait is felvették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik