Kultúra

Beárulta a kormánysajtó, le is cserélték a gyulai diákrendezvény főszervezőjét

Még hogy Magyarország következmények nélküli ország lenne? Elég volt egyetlen megrovó cikk a Magyar Időkben, hogy a gyulai önkormányzat összecsapja a bokáját, és le is cserélje az Erkel Diákünnepek főszervezőjét, Kiss Jánost. Két héttel ezelőtt ugyanis Szakács Árpád a könnyűzenében vizionált balliberális diktatúrát, és ebben a cikkében név szerint meg is említette Kisst, akinek volt képe meghívni a 30Y zenekart az EDÜ Alapítvány kampányához. Sőt, az is a bűne volt, hogy az általuk szervezett kulturális verseny zsűrijébe olyan neveket hívott meg, mint Jordán Tamás, Grecsó Krisztián és Karafiáth Orsolya.

Most az Alföldiblogra hivatkozva írta meg a HVG.hu, hogy Kisst gyorsan el is mozdította a tisztségéből a gyulai önkormányzat (jegyezzük meg a polgármester, Görgényi Ernő nevét, ezzel a hozzáállással még sokra viheti a NER-ben). Az Orbán Viktor által Tusványoson meghirdetett kultúrharc újabb áldozata, Kiss János így búcsúzott a Facebookon:

Mi tiszta lelkiismerettel adjuk át az EDÜ történetének talán legszínvonalasabban előkészített rendezvényét, azoknak akiket a döntéshozók megbíznak majd a feladattal! Mi megálmodtunk és összeraktunk egy EDÜ-t, 14 neves zenekarral, Bérczesi Robi által megírt EDÜ himnusszal és rengeteg újszerű programelemmel. Ezt az álmot mások álmodják tovább…. Sok sikert hozzá! EDÜ persze lesz, mi az álmainkat és tapasztalatainkat pedig eltesszük emlékbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik