Kultúra

A család is kiakadt Aretha Franklin búcsúztatásán

Ízléstelennek találták a felszólaló tiszteletes beszédét.

Múlt héten rendezték Aretha Franklin temetését, ami után az egyik megemlékezést tartó Jasper Williams Jr. tiszteletes egyből heves össztűz alá került. A család eddig nem szólalt meg a kérdésben, de most megtörte a csendet és nem finomkodott, kifejezve mélységes csalódását a lelkipásztorban.

A beszéd nagyon, nagyon ízléstelen volt. 50 percig beszélt, mégsem sikerült tisztességesen megemlékeznie róla

– jelentette ki Vaughn Franklin, a pár hete elhunyt legendás énekesnő unokaöccse.

Williams szónoklata egy részét arra használta, hogy a fekete közösséget ostorozza, többek között arról beszélve, hogy a fekete életek addig nem fognak számítani, amíg maguk a feketék sem tisztelik annyira azt, hogy nem gyilkolják egymást – utalva a rendőri brutalitás ellen tiltakozó Black Lives Matter-mozgalom hatástalanságára.

Vaughn Franklin elmondta, hogy Williams beszéde nem nagynénje kívánsága volt, hanem a hozzátartozók választották, mert korábban már a család több halottjának temetésén is mondott búcsúztatót. A megemlékezés szövegét nem egyeztették előre, ami ezesetben hibénak bizonyult. Williams annyit reagált a lesújtó kritikára, hogy tudomásul veszi a család véleményét, de sajnálja, hogy így éreznek. A soul királynőjének és az egyik legnagyobb énekesnőnek tartott Aretha Franklin augusztusban halt meg 76 éves korában.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik