Kultúra

Meghalt az internet kedvenc színésze

Három éves rákkal való küzdelme után 43 éves korában meghalt Stefan Karl Stefánsson izlandi színész, aki a LazyTown című gyereksorozattal vált ismertté és az utóbbi évek internetes kultúrájának egyik meghatározó személyiségéve vált. A színész betegsége az utóbbi években többször kiújult, felesége, Steinunn Olin júniusban fedte fel, hogy férje a hasnyálmirigyrák végső stádiumában van.

A 2014-ben véget ért sorozat nyomán az utóbbi években számos mém készült, a Stefánsson által alakított Robbie Rotten nevű karakter pedig az egyik legnépszerűbb figura lett számos online közösségben, aki számtalan képen, gifben, és videóban vált halhatatlanná, mint a folyamatosan változó mémvilág egyik állócsillaga. A 180 országban leadott sorozat, ami az egészséges életmódot népszerűsítette élőszereplős és animációs technikák vegyítésével, a magyar nézőkhöz is eljutott,

Stefansson jól viselte a hírnevet, rajongóival gyakorta kommunikált a közösségi médiákon is, betegsége alatt pedig világszerte támogatták a fanok. Utolsó Instagram-posztja is nekik szólt:

From the bottom of my heart I thank you for the support you provide me. You give me hope and you all move me.

Stefán Karl Stefánsson (@stefanssonkarl) által megosztott bejegyzés, Jún 25., 2017, időpont: 6:24 (PDT időzóna szerint)

A szívem legmélyéből köszönöm a támogatást, amit nyújtotok. Reményt adtok nekem és megindítotok.

Az egyik legnépszerűbb, legtöbbet feldolgozott megjelenése a színésznek az a zenés videó volt, amiben a LazyTown egyik részében adja elő az általa alakított főgonosz a We Are Number One című számot. Az internet népétől elkezdve olyan ismertebb előadókig, mint a Living Tombstone temérdek sokan feldolgozták a dalt:

Az internet népe pedig hogyan máshogy, mint mémekben emlékezett meg az ikonikus színészről:

Kép: r/dankmemes
Meghalt az internet kedvenc színésze 2
Kép: r/dankmemes
Meghalt az internet kedvenc színésze 3
Kép: r/dankmemes

A színésznek nem tartanak nyilvános temetést, hamvait az óceánba szórják egy privát ceremónia keretei között.

Kiemelt kép: LazyTown Entertainment

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik