Kultúra

Már nem Michael Jacksoné a legsikeresebb lemez

Egy ismert rockzenekar nyomta le a pop királya által tartott rekordot.

Elvesztette rekorer szerepét Michael Jackson 33-szoros platinalemeze, a Thriller. Az 1982-es lemez eddig minden idők legjobban fogyó korongja volt Amerikában, ám most egy frissített eladási lista szerint az első helyet átvette az Eagles legjobb számait tartalmazó Their Greatest Hits 1971-1975 című albuma, aminek az eladási számai 38 milliónál járnak.

Igaz azonban, hogy az Eagles lemezének hat évvel több ideje volt a kolosszális szám elérése, mint a Thrillernek: ez előbbi 1976-ben, utóbbi pedig 1982-ben jelent meg. Viszont nem csak a lista első helyét szerezte meg a rockot és a country-t elképesztő sikkerrel vegyítő banda, amit úgy néz ki, Töki Lebowskin kívül mindenki imád, ugyanis a mindenkori eladási toplista harmadik helyén is az ő albumuk, a Hotel California található.

A frissített számokba már az online streaming szolgátatásokon való hallgatás, és az internetes letöltések is beleszámítanak: ezek szerint egy album 1500-szor való netes meghallgatása számít egy albumeladásnak, illetve ha tíz számot töltenek le egy bandától, az is egy lemezvásárlást ér.

Kép: Kevin Mazur/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik