Kultúra

Fekete lyukba zuhant egy férfi, kórházba szállították

Öncélúan tett interaktívvá egy modern művészeti kiállítást Portugáliában egy olasz férfi, miután belezuhant Anish Kapoor Leereszkedés a Pokol Tornácára (Descent into Limbo) című alkotásába, aminek központi eleme egy két és fél méter mély fekete lyuk, amit a padlóba vájtak, és nincs mellette korlát sem.

A 60 éves látogató ismeretlen körülmények között esett el a portói Serralves Múzeumban kiállított installációban, amit azóta lezártak felújításra, illetve számos figyelmeztető táblát is kihelyeznek köré. Egyelőre nem teljesen biztos, hogy a férfi magába a lyukba zuhant a Dezeen információ szerint, de mindenképpen az annak helyet adó szobában tartózkodott, így valóban közvetlenül a fekete lyuk gravitációs mezejében érte a baleset. Szerencsére azonban csupán könnyebb sérüléseket szenvedett, már ki is engedték a kórházból.

A kiállítás még jövő januárig látogatható a múzeumban. A brit művész, aki egyébként gyakrota hangoztatja Trump-ellenességét, korábban azt mondta el erről az eredetileg 1992-ben készült installációról, hogy az “nyilvánvalóan” poltikai színezetű. A mű alatt teljes egészében egy kocka alakú épületet kell érteni, amin belül található a feketére mázolt lyuk.

Kép: Horacio Villalobos – Corbis/Corbis via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik