Kultúra

Ismét a Földön jár a Gravitáció rendezője

Hangulatos-hidegrázós előzetes érkezett Alfonso Cuarón új filmjéhez, a Roma-hoz. A rendező legutóbbi dobásainál (Az ember gyermeke, Gravitáció) hangsúlyosan visszafogottabb filmje inkább a korábbi munkáit idézi, például az Anyádat is!-t. A Roma bevalottan személyes film lesz, ami a rendező Mexikóban töltött gyerekkorának fikcionalizált verziója, és Cuarón édesanyjának is emléket állít.

A Roma a mozik helyett rögtön kis képernyőre, a Netflix kínálatába érkezik. Ez teljesen érthető annak fényében, hogy egy fekete-fehér, feliratos film valószínűleg nem hasítana túlságosan, annyira legalább is biztos nem, mint a 2013-as Gravitáció, ami 723 millió dollárt termelt. A százmillióból készült filmre fordított összegnek töredékéből hozta össze Cuarón a Roma-t, ami a Velencei Filmfesztiválon történő bemutatása után december 14-én kerül fel a csatorna kínálatába.

A Roma és a Gravitáció között csupán annyi hasonlóság lehet, hogy ez a film is könnyedén bejelentkezhet néhány Oscar-díjra, amiből a Gravitációnak hetet sikerült hazavinnie 2013-ban.

Kép: Netflix

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik