Kultúra

Végleg annyi lehet Trump hollywoodi csillagának

A nyugat-hollywoodi városi tanács egyhangúlag megszavazta, hogy eltávolítsák a hollywoodi Hírességek sétányáról a Donald Trump nevét őrző emblémát. A Hollywood Reporter szerint holott a tanács korábban azt mondta, hogy a köz nyomására sosem távolíttatná el bárkinek a csillagát a sétányról, most úgy tűnik, az amerikai elnök esetében kivételt tesznek.

A testület indoklásában felhozta a mexikói határon átlépni kívánó szülők elszakítását gyerekeiktől, az elnök transznemű-ellenességét, valamint Trump intézkedéseit a klímaváltozással kapcsolatban. A döntés még nem végleges, azt a Los Angeles-i Városi Tanácsnak, valamint a  Hollywoodi Kereskedelmi Kamarának is jóvá kell hagynia. Ezek a testületek pedig nehezen meggyőzhetők a csillagok eltüntetéséről, mivel azok műemlékeknek számítanak: 2015-ben Bill Cosby botrányai után az ő emblémáját sem vették le.

Donald Trump 2007-ben leleplezett csillagát eddig már többen is megrongálták, két alkalommal pedig teljesen elpusztították. Legutóbb egy 24 éves férfi esett neki csákánnyal, akit le is csuktak emiatt. A Hollywood belvárosán végighúzódó Hírességek sétányán (Walk of Fame) a szórakoztatóiparban szerzett érdemeket ismerik el a járdába épített emlékcsillagokkal, amelyből már több mint 2600 található itt.

Kép: Katharine Lotze/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik