Kultúra

Trumpról ír könyvet a Watergate-botrány feltárója

A riporter, akinek munkája közvetlenül hozzájárult Richard Nixon elnök lemondásához, és aki koárbban a Bush- és az Obama-adminisztráció szennyesét is kiteregette, most Donald Trump Fehér Házát veszi célba. Bob Woodward szeptemberben jelentet meg könyvet az amerikai elnökről, amihez az elnök rengeteg beosztottjával készített interjúkat.

A könyv címe Félelem: Trump a Fehér Házban lesz.

Nem mintha megengedte volna az elnök alárendeltjeinek, hogy nyilatkozzanak a riporternek: a hírek szerint a Fehér Ház dolgozói azután fogadták el Woodward felkéréseit, miután a riporter már jelentős mennyiségű információhoz jutott hozzá:

mindenki el akarja magyarázni a saját álláspontját, és menteni magát az esetlegesen felmerülő vádat alól.

Bob Woodward. Kép: Albin Lohr-Jones/Pool via Bloomberg

A Watergate-botrány leleplezéséről ismert, Pulitzer-díjas Woodwardnak ez lesz a tizenkilencedik könyve: a mű szeptember 11-én jelenik meg, alig hetekkel az amerikai félidős választások előtt, ami nagy teszt lesz a Trump-adminisztrációnak. A Washington Post szerint, ahol Woodward is dolgozik, a könyv

minden eddiginél részletesebben és precízebben írja le Trump Fehér Házát, és azt, hogy az elnök hogyan hoz döntéseket mind itthon, mind külföldön.

Woodwardnak Trumpot nem sikerült meginterjúvolnia a könyvéhez, legutóbb 2016-ban készített csak vele riportot. Ebben az interjúban mondta el Trump, hogy szerinte az igazi erő a félelemben van, és a könyv is innen kapta a címét.

Kiemelt kép: AFP PHOTO / SAUL LOEB

Ajánlott videó

Olvasói sztorik