Kultúra

A marokkói alvilágba alászállva versenyzünk az Arany Leopárdért

Izgalmas előzetes érkezett Kenyeres Bálint Tegnap című filmjéhez. A Filmalap támogatásával készült alkotást augusztus 5-én mutatják be a ma induló Locarnói Filmfesztiválon, ahol a rangos Arany Leopárd díjért fog versenyezni. Ezen kívül még két másik magyar film is jelen lesz a fesztiválon.

A történet szerint Victor Ganz (Vlad Ivanov), az ötvenes éveiben járó sikeres svájci üzletember egy nap nyugtalanító híreket kap cégének észak-afrikai építkezéséről, így azonnal a helyszínre siet, hogy rendet vágjon. Odaérve azonban szembesül régen eltemetett emlékeivel, és egy helyi bűnbandával is összeakasztja a bajszát.

A Marokkóban forgatott, baljós hangulatú film rendezője elmondta, hogy filmjében arra törekedett, hogy demisztifikálja a mesés helyszínt, és azt természetesen, sallangok nélkül mutassa be film noirjában.

A műfaj miatt és egy ilyen közegben adnák magukat a vizuális klisék, a romanticizálás, de abban biztos voltam, hogy ezt nem akarom, hogy se teve nem lesz a filmben, se narancssárga dűnék a naplementében

– nyilatkozta művéről Kenyeres.

A magyar-holland-svéd-német-francia-marokkói koprodukcióban készült filmet várhatóan szeptember elejétől kezdik el vetíteni a mozik.

Kép: MITTE Communications

Ajánlott videó

Olvasói sztorik