Kultúra

Soha többé nem gyűlnek össze az Én kicsi pónim fura felnőtt rajongói

A rajongói aktivitás csökkenése miatt beszüntetik a BronyCon nevű éves rajongói találkozót. Az Én kicsi pónim című, eredetileg fiatal lányoknak szóló sorozat felnőtt rajongóit megszólító eseményt 2019-ben rendezik meg utoljára Baltimore-ban. Az utolsó party viszont minden eddiginél hosszabb lesz, négy napon keresztül szerveznek majd programokat a rajongóknak.

A 2010-ben indult rajzfilm-sorozatot felnőttként is imádók magukat brony-nak hívják, ami a ‘bro’ (tesó) és a ‘pony’ szavak összevonása. Már a sorozat indulása utáni évben, 2011-ben annyi megszállott felnőtt rajongója volt a szériának, hogy bőven megérte találkozót rendezni: ezen a rajongók (ismétlem, felnőtt emberekről van szó) már beöltözve kedvenc karaktereiknek, a pónikról áradozva örültek egymásnak. A találkozó csúcspontján 10 ezer látogató jött el. Róluk van szó:

A széleskörű rajongói tevékenységnek egyébként több, pónikról szóló rajongók által írt dal is a terméke, illetve ha esetleg póni-pornóval találkoznánk az interneten, ezért is őket kell hibáztatni.

Kép: Wikimedia Commons

Ajánlott videó

Olvasói sztorik