Kultúra

Jason Statham megver egy óriáscápát

Talán nem tévedünk nagyot, ha arra tippelünk, hogy a The Meg lesz az év(tized) megblődebb, legfeleslegesebb, legnevetségesebb filmje. Az alkotás története az, hogy valahogy feléled egy prehisztorikus giga-mega-szupercápa, ami nyilván terrorizálni kezdi az emberiséget, és nyilván kezdenie kell vele valakinek (Jason Statham) valamit (lövöldözés, robbantás).

A teljesen értelmezhetetlen előzetes itt nézhető meg:

A kínai koprodukcióban készült filmet valószínűleg a nemrég kijött Felhőkarcolóhoz hasonlóan inkább az ázsiai ország közönségének szánják: szerepet kapott benne ugyanis két kínai szupersztár, Li Bingbing és Winston Chao, meg valószínűleg a  gyilkos cápás-piranhás-tengeri sünös horrorok is kevésbé számítanak elcsépeltnek az országban, ahová Steven Spielberg első Cápa-filmje már a Kulturális Forradalom miatt is elég nehezen jutott el.

A The Meg egyébként már 20 éve (!!!) készül papíron, de a Disney és a New Line huzavonája miatt csak most tudták leforgatni. A film rendezője, Jon Turtletaub azt is elmondja a filmhez érkezett kedvcsinálóban, hogy

a The Meg azért lesz különleges film, mert míg a Jurassic Park a föld felszínén életre kelő prehisztorikus állatokat mutatott be, addig ez a film ugyanazt csinálja, csak víz alattiakkal.

A film egyébként egy többrészes regénysorozat feldolgozása, aminek az alapötlete akkor született, amikor

az író Steve Alten elolvasott egy cikket a Föld legmélyebb pontjáról, a Marianna-árokról, és eszébe jutott, hogy milyen lenne, ha élne ott egy cápa.

Évtizedek zabolátlan kreativitásának eme desztillációja augusztus 9-én fogja szanaszéjjel robbantani a mozikat világszerte, és nálunk is.

Kép: Warner Bros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik