Kultúra

Nem a legjobb ötlet mozgó autóból táncolva kiugrani

Elképesztően debil és veszélyes táncőrület terjed a közösségi hálókon, a hatóságok világszerte próbálnak fellépni ellene. Igazából természetesen Drake tehet mindenről.

Szinte épp ésszel felfoghatatlan trend terjed a Twitteren és az Instagramon: A Keke Challenge-nek az a lényege, hogy Drake In My Feelings című számának hallgatása közben egy autó utasa, vagy sofőrje kiugrik a gépjárműből, és a lassan haladó autó mellett kezdi el rázni a dalra.

A dolog így néz ki bonyodalmak nélkül:

És így néz ki akkor, ha majdnem elütik közben az embert:


A Kiki Challenge, illetve In My Feelings-challenge néven ismert őrületet a komikus Shiggy kezdte el terjeszteszteni, egy azóta hat és félmilliószor megtekintett Instagram-posztban. Ezután világszerte nekiálltak a Drake-rajongók hasonló hülyeségeket csinálni, változó eredményekkel.

#Mood : KEKE Do You Love Me ? 😂😂😂 @champagnepapi #DoTheShiggy #InMyFeelings

Shoker🃏 (@theshiggyshow) által megosztott bejegyzés, Jún 29., 2018, időpont: 6:15 (PDT időzóna szerint)

Az őrület terjesztésébe több híresség, például Will Smith és Ciara is beszálltak, ezáltal még többen kaptak kedvet a közúton táncikáláshoz. És nyilván ez lett a vége a dolognak:

A KekeChallenge kapcsán a hatóságok világszerte adtak ki figyelmeztetéseket, és próbálták eltéríteni a polgárokat attól, hogy az úttesten rázzák magukat. Többek között spanyol, indiai, amerikai, malajziai rendőrkapitányságok hívták fel a figyelmet a dolog veszélyességére. Floridában például ezer dolláros bírságra számíthat, aki mozgó jármű mellett táncol.


Magyarországra eddig még nem tört be a Keke Challenge, és ez reméljük, így is marad.

Kép: Cash Money Records Inc./Wikimedia Commons

Ajánlott videó

Olvasói sztorik