Kultúra

Carrie Fisher is szerepelni fog a Star Wars IX-ben

A 2016-ban elhunyt színésznő korábban leforgatott, de eddig fel nem használt felvételeken tűnik majd fel a soron következő Star Wars-filmben, jelentette be a Disney és Lucasfilm.

A felvételek még Az ébredő erő forgatásakor készültek, és Carrie Fisher családjának beleegyezésével kerülnek bele az új filmbe. Az eredeti elképzelés szerint a harmadik trilógia minden része valamelyik régi alapszereplő köré szerveződött volna, így Az ébredő erőben Han Solo, Az utolsó Jedikben Luke Skywalker, a záró részben pedig Leia állt volna fókuszban, de koncepción a Fisher halála miatt változtatni kellett.

„Soha nem keresnénk új színésznőt a szerepre vagy keltenénk digitálisan életre a karaktert. Mindannyian nagyon szerettük Carrie-t, és Billie lányának áldásával és támogatásával megtaláltuk a módját, hogy az örökségét tiszteletben tartva kielégítően lezárjuk a Skywalkerek történetét, anélkül, hogy kihagynánk belőle Leiát” nyilatkozta a rendező J.J. Abrams.

Bár Az utolsó Jedik végén Luke eggyé vált az erővel, Mark Hamillt is látni fogjuk a kilencedik részben, és visszatér az eredeti trilógiából Billy Dee Williams is Lando Calrissian szerepében. A forgatás szerdán kezdődik, az egyelőre cím nélküli film bemutatója 2019 decemberében lesz.

Fotó: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik