Kultúra

Pert nyert a BBC ellen Cliff Richard, mert helikopterről közvetítették a házkutatását

210 ezer font kártérítést kell fizetnie a BBC-nek Cliff Richard számára, mert még 2014-ben élőben közvetítették azt, amikor a rendőrség pedofília gyanújával lerohanta az énekes házát. Richard elmondása szerint az eset iszonyatosan megviselte, a kedvező ítéletet könnyek között fogadta.

Richard 2014 augusztus 14-én Portugáliában tudta meg, hogy a rendőrség éppen kopogtat nála, és utasította háza személyzetét, hogy engedjék be a nyomozókat. Akkoriban a híres brit tévés, Jimmy Savile pedofilbotránya után különösen érzékenyek voltak a hatóságok olyan fülesekre, amik hírességeket akartak bemártani hasonló ügyek miatt, Richard ellen is emiatt indult nyomozás.

A vádak sokba fájtak az énekesnek: becslések szerint több millió fontot veszített ezzel, mivel egy nagyszabású albumszerződését is lemondták az ügy miatt. Később, miután bebizonyosodott ártatlansága, az énekes rögtön ki is perelt 400 ezer fontot a Dél-Yorkshire-i Rendőrségből, most pedig úgy néz ki, a BBC-nek is fizetnie kell a hibáért.

A csatorna képviselői elmondták, habár együtt éreznek az énekessel, túl szigorúnak találják az ítéletet, és fellebbeznek az ügyben.

Kép: Karwai Tang/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik