Kultúra

Scarlett Johansson mégsem akar transznemű lenni

Mégsem fog szerepelni Scarlett Johansson a Rub & Tug című drámában. A színésznő eredetileg a transznemű gengsztert, Dante Tex Gillt játszotta volna, azonban a hír, hogy elfogadta a szerepet, óriási botrányt okozott: a transznemű közösség számos tagja kelt ki Twitteren Johansson ellen. Szerintük ugyanis mivel elképesztően kevés transznemű karakter tűnik fel hollywoodi filmekben, az ilyen szerepeket szintén transznemű színészeknek kellene odaadni.

A nemrégiben felhozott etikai kérdések fényében feladom a szerepemet és visszavonulok a projekttől. A transznemű emberek iránti kulturális megértésünk folyamatosan növekszik, és én is sokat tanultam a közösségtől azóta, mióta először nyilatkoztam az ügyben, és most már látom, hogy ez egy érzéketlen megszólalás volt

– írta a színésznő nyilatkozatában.

Johansson eredetileg még azzal érvelt a szerep elfogadása mellett, hogy eddig is több, születési nemével azonosuló színész játszott transznemű szerepeket különösebb probléma nélkül, például Jeffrey Tambor és Felicity Huffman. Most azonban úgy tűnik, belátta, hogy egy ilyen botrány nem tenne jót neki: a színésznőt ugyanis már a tavalyelőtti Páncélba zárt szellem kapcsán is sokan kritizálták, mivel ott egy eredetileg ázsiai származású karaktert keltett életre fehérként.

A Rub & Tug-ot egyébként szintén a Páncélba zárt szellem rendezője, Rupert Sanders jegyzi. Bemutatóról egyelőre nem tudni, és most valószínűleg a forgatás is csúszni fog a szereplőkeresés miatt.

Kép: Noam Galai/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik