Kultúra

Mindennél menőbb lenne, ha tényleg nálunk forogna majd a Dűne

A Szárnyas fejvadász 2049 után újabb, gigakultikus projektet hozna Magyarországra Denis Villeneuve.

Úgy tűnik, Denis Villeneuve-nek bevált a magyarországi munka, ugyanis a Sicario, az Érkezés és a Szárnyas fejvadász 2049 után nálunk készítené a Dűne vadiúj feldolgozását is. Az Omega Underground legalábbis úgy tudja, Villeneuve ismét a budapesti Origo filmstúdiót szemelte ki a munkára, ahol a Szárnyas fejvadász folytatásának nagy részét is forgatták.

Ha összejön, a munkák már jövő februárban kezdődhetnek, bár még a világon semmit nem hoztak nyilvánosságra a tervvel kapcsolatban, sem szereposztást, sem tervezett bemutatódátumot nem tudunk. Annyi látszik csak biztosnak, hogy a Frank Herbert regényének jogait birtokló Legendary tényleg komolyan gondolja, hogy végre elinduljon a megfilmesítés. Villeneuve a Screen Rantnek nyilatkozva „élete projektjének” nevezte a Dűne-projektet, ami a tervek szerint több filmből álló sci-fi sagát jelent majd, afféle „felnőtteknek szóló Star Warst”. 

Rá is férne egy tisztességes feldolgozás a hányatott sorsú Dűnére, amihez készült kismillió könyves utórezgés és mozgóképes feldolgozás is, sőt, utóbbiaknak még a maguk rajongóbázisa is megvan, de a közvélekedés szerint egy igazi, általánosan elfogadható filmadaptációt még nem kaptunk. Talán Villeneuve-nek sikerül. Erre van is esély, hiszen a kanadai filmes kimondottan erős sci-fiben, ráadásul várhatóan tisztességes büdzséje is lesz a projektre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik