Kultúra

Biciklibalesetben szenvedett agykárosodást a Glass Animals dobosa

A Magyarországon is többször koncertező brit zenekar lemondta az összes idei fellépését, Joe Seawardnak a beszédközpontja sérült elsősorban.

Az egyik legnépszerűbb mai brit indie popzenekar dobosa hétfőn, Dublinban került kórházba, miután kerékpáron ütközött egy teherautó pótkocsijával. Joe Seawardot kétszer is megoperálták azóta: egyszer a koponyatörése, egyszer pedig az ugyancsak törött combcsontja miatt, írta Facebook-bejegyzésében a Glass Animals frontembere, Dave Bayley.

Eszerint a műtét sikeres volt, és remélhetőleg Seaward meg is fog gyógyulni, de ez még hosszú hónapokat vehet igénybe: „Joe először csak annyit tudott mondani, hogy I (azaz én), de napról napra több szót talál. Tudomásunk szerint az agya többi része nem károsodott. Tudja mozgatni az ujjait, és még mindig nevet a szar vicceimen” – írta Bayley. Az oxfordi együttes a hátralévő összes idei fellépését lemondta. A Glass Animalsnak eddig két albuma jelent meg, és külföldön is komoly tábora van, így Magyarországon is, ahol már többször is koncertezett a zenekar, legutóbb a tavalyi Sziget fesztiválon.

(Guardian)

Kép: Joe Seaward és Dave Bayley a Glass Animals egy idei ausztráliai koncertjén. Fotó: Matt Jelonek/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik