Kultúra

Robotzsaru tényleg elpusztíthatatlan, megint visszatér

A Dirstrict 9 rendezője támasztja fel a kult-klasszikust.

A nemes egyszerűséggel RoboCop Returns címet viselő film nem reboot lesz, hanem az 1987-es eredeti folytja. Teljesen figyelmen kívül hagyja majd az azóta készült Robotzsaru-filmeket, természetesen a három évvel ezelőtti, méltán elfeledett remake-et is. A projektben az eredeti film szerzőpárosa is részt vesz, ez hivatott garantálni az autentikus hangulatot. A Deadline írta meg, hogy a filmet a dél-afrikai Neill Blomkamp rendezi, aki a hihetetlenül erős District 9-al robbant be Hollywoodban, de azóta mintha nem találta volna meg a hangját (Elysium, Chappie). A Robotzsaru kapcsán azonban nagyon lelkes, hiszen gyerekkora meghatározó filmjéről van szó.

Szerettem akkor, és most is a 20. század végi sci-fi katalógus egyik klasszikusának tartom, ami mély jelentéssel bír a felszín alatt. Remélhetőleg ezt mi is át tudjuk menteni a folytatásba. Ez volna a célom

mondta a Deadline-nak Blomkamp, akit gyerekként a fogyasztói kultúra és a materializmus kritikája ragadott meg, idővel azonban egyre inkább identitásdrámaként kezdte nézni a filmet.

Mindaddig, amíg az emberi tényező megvan, egy jó történet bármilyen korban képes működni, nincs bezárva a történelem egy adott pontjára. A Robotzsaru azért olyan menő, mert rámutat: az emberi kapcsolatok ugyanolyan fontosak egy jól elmesélt westernben, sci-fiben vagy drámában. Ami most vonz az egy olyan hős sztorija, aki keresi az identitását, amelyet elvettek el tőle, hogy nyerészkedjenek rajta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik