Kultúra

Beindult a harc Hollywoodban, ki filmesítheti meg a thai gyerekek drámáját

A Kőgazdag ázsiaiak rendezője nem hagyja, hogy Hollywood fehérre mossa ezt a történetet is.

Még be sem fejeződött a nagy mentőakció, amikor a Pure Flix stúdió emberei feltűntek a thaiföldi barlangnál, hogy interjúkat készítsenek a mentésben részt vevőkkel, ami arra utal, hogy villámgyorsan film készülhet az esetből. Jon M. Chu, a G.I. Joe – Megtorlás és a Kőgazdag ázsiaiak rendezője máris ekézni kezdte a projektet, szerinte nem szabad hagyni, hogy Hollywood eltorzítsa és esetleg fehér színészekkel játszassa el az ázsiai történetet.

Nem hagyhatjuk, hogy Hollywood fehérre mossa thai barlangi megnőakció történetét! Ez nem eshet meg, amíg mi itt vagyunk. Ha mégis, akkor megkapják a magukét. Ez egy csodálatos történet arról, hogy mentenek meg emberi lények más emberi lényeket. Aki a megfilmesítésre adja a fejét, jobb ha pontosan és kellő tisztelettel áll hozzá

– írta Chu a Twitteren, aki nyilván magára gondolt elsősorban. A veszélyt ugyanis úgy hárítaná el, hogy ő is készítene egy filmet, aminek az előkészítése már zajlik is. „Egy kicsit még korai erről beszélni, de a Kőgazdag ázsiaiak forgatásán megtanultam, hogy ha az igazat akarjuk viszont látni, akkor a saját történeteinket nekünk kell elmesélnünk, különösen a fontosakat. Ez túl fontos ahhoz, hogy mások diktálhassák, kik az igazi hősök”

Fotó: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik