Kultúra

Még vadabbul is kinézhettek volna a népszerű horror szörnyei

Már mostanra az idei év egyik legsikeresebb filmje lett a John Krasinski által készített Hang nélkül. A szinte végig teljes csendben játszódó horror vak, hangérzékeny szörnyei olyan sikeres ötletnek bizonyultak, hogy az alig 20 millió dollárból készült alkotás 330 milliót szedett össze a mozikban.

Azonban teljesen máshogy is kinézhettek volna a Krasinski és Emily Blunt családját terrorizáló lények: most került ugyanis felszínre néhány koncepciós ábra, ami a tervezés első fázisaiban ábrázolja az akkor még teljesen máshogy kinéző idegeneket.

A produkciós vezető Jeffery Beecroft és a tervezőművész Luis Carrasco később inkább minimalistára vették a szörnyeket, megtartva az olyan halra emlékeztető jegyeket, amikhez a rendező ragaszkodott. A filmbe bekerülő lények végül egyszerűbben néznek ki, mint az eredeti terveken, viszont talán ettől is lesznek félelmetesebbek.

Bárcsak minden horror olyan lenne, mint a Hang nélkül
Hogyan lehet a folyamatos, lélegzet-visszafojtott rettegés ennyire jó? Avagy az ideggyenge kritikus találkozása a szörnyfilmmel. Kritika.

Kép: Paramount Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik