Kultúra

Farkas Franciska nem biztos, hogy szeretne gyereket szülni egy pusztuló bolygóra

A színésznő a BEST Magazinnak adott interjújában a színésznőkre nehezedő nyomásról és a családtervezésről is beszélt.

Azért jobb Hollywoodban színésznőnek lenni, mert ott nem skatulyázzák be annyira a művészeket, mondta el Farkas Franciska az interjúban. Szerinte itthon inkább gondolkodnak kategóriákban, és ha valaki beválik egy adott szerepben, akkor nagy valószínűséggel csak ilyen felkéréseket fog kapni.

Farkas azonban bizakodó, és a kihívásokkal is szívesen néz szembe: ha felkérnék, szívesen hízna huszonöt kilót egy szerepért. Ezt azért is vállalná be szívesen, mert úgy érzi, harminchárom éves kora létére apró termete miatt csak fiatalabb szereplőket játszhat. Végre női karakter akar lenni, nem pedig gimnazista.

A színésznő azt is elmondta, a kihívások és a hajtás miatt iszonyatosan komolyan veszi munkáját, minden ponton tudatosan építi karrierjét, ám igyekszik nem görcsölni a feladatoktól, és a magánéletére is figyelmet fordít. Ha például egy hollywoodi szerep miatt nem találkozhatna a családjával, nem a szerepet választaná.

Szorgalmát és tűrőképességét szerinte édesanyjától örökölte, aki elsőgenerációs értelmiségiként már fiatalon rájött, hogy az olvasás és a tanulás az egyetlen kiút a romatelepről. Tőle tanulta meg Farkas azt is, hogy ne legyen előítéletes, és ne hagyja, hogy mások határozzák meg.

A színésznő egyelőre nem tervez családot, mivel nincs megfelelő partnere, valamint a föld helyzete is aggasztja. Elmondása szerint pusztuló bolygóra nem akarna gyereket szülni, de reméli, hogy ha jól alakul a jövő, egy békés világban lehet majd szupernagymama.

A teljes interjú a BEST Magazin mai számában olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik