Kultúra

Elvis Costello rák miatt törölte fellépéseit

Az énekes kés alá fekszik koncertezés helyett.

Törölte európai koncertsorozatának hátralévő fellépéseit az ismert zenész, Elvis Costello. A zenész szervezetében hat hete találtak egy apró, de agresszív daganatot, de akkor Costello még úgy döntött, turnézik tovább. Azonban kiderült, hogy a hatvanhárom éves zenészt azért már leterheli a folyamatos koncertezés, ezért egészségügyi szempontból nem tesz túl jót neki a vállalkozás. Így most inkább kés alá fekszik, és minél előbb megszabadul a daganattól.

A négy évvel ezelőtt már egyszer Budapesten is fellépő Costello Twitteren és közleményben kért elnézést törölt európai koncertjei miatt. Kifejezete, hogy habár sajnálja, hogy csalódást okoz rajongóinak, most egészségére kell koncentrálnia. Szóval aki esetleg már jegyet váltott az énekes grazi vagy bécsi fellépésére, az hoppon marad, de vigasztalhatja a remény, hogy Costello hamarosan felépül, és a jövőben talán még jön is errefelé.

Az énekes elmondása szerint elképesztően szerencsés volt, hogy az orvosok még időben ki tudták mutatni kezdődő állapotban lévő, de rendkívül gyorsan növő daganatát. Ezért úgy néz ki, egyetlen operációval el lehet majd távolítani a sejtcsomót, és a zenész gyorsan fel fog gyógyulni. Ezt a reményét bizonyítja, hogy még az idei évre új dalokat ígért rajongóinak.

Kép: Santiago Felipe/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik