Kultúra

Borat hadat üzent Donald Trumpnak

Lehet, hogy Sacha Baron Cohen új filmje az elnökre fog fókuszálni.

Rejtélyes üzenetet tett ki Twitter-oldalára július 4-e alkalmából a Boratot és Ali G-t alakító brit komikus, Sacha Baron Cohen. A rövid videóban az elnök régi, azóta törölt vlogjaiból szemezget, pontosabban azokból a részekből, amikben az akkor még csak ingatlanmogulként ismert Donald Trump a színészt szidja.

Miután Trump elmondja, hogy Cohennek, hogy „egyetemre kéne járnia, hogy megtanuljon vicces lenni,” a képernyőn sejtelmes üzenet jelenik meg, ami a nézők tudtára adja, hogy Cohen bizony hamarosan be is fejezi az iskolát. A harminchét másodperces üzenet a Trump Egyetem logójával ér véget. Ezt az egyetemet, ami nem is volt igazi egyetem 2005 és 2010 között működtette Trump. Akkreditáció, valamint diploma nélkül adott méregdrága üzleti kurzusokat, amíg néhány volt diák és a New York-i hatóságok szénné nem perelték csalás miatt.

Így sejthető, hogy vagy e projekt alapján, vagy az elnökségére fókuszálva fog viccet csinálni a parodista Trumpból. Persze az is lehetséges, hogy semmi különös nem várható, és Cohen csupán trollkodni akart egy jót az amerikai nemzeti ünnep alkalmából.

A két médiaszemélyiség egyébként egyszer találkozott élőben: még 2003-ban Ali G rapper szerepében interjúzott Cohen az üzletemberrel. A beszélgetés során a színész megpróbálta eladni Trumpnak „jégkrémkesztyű” nevű találmányát, aki azonban időben rájött, hogy csúfot űznek belőle, és otthagyta az interjút.

Kép: Steve Granitz/WireImage és Justin Sullivan/GettyImages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik