Kultúra

Bitang jó indiai krimi érkezett a Netflixre

Megkeseredett zsaruk, sötét alvilági ügyek és morális szürke zónák a főszereplői a Netflixen ma debütáló Sacred Games című indiai sorozatnak. A széria Mumbai városába viszi át a már számos amerikai produkció által bejáratott formulát, azonban a kritikusok máris imádják a Drótra és a Hetedikre is hajazó alkotást.

A sorozat sztorijában a Mumbai rendőrségnél dolgozó Sartaj felügyelő egy titokzatos telefonhívást kap, amiben elmondják neki, hogy huszonöt napja van a város megmentésére. A thrillerben a nyomozás és az akció mellett az etnikai konfliktusok is szerepet kapnak: a szikh származású Satraj konfliktusai a muszlim többségű rendőrséggel is terítékre kerülnek.

A sorozatot a Financial Times gyönyörűen atmoszférikusnak, az NDTV szimplán tökéletesnek nevezte. A Vikram Chandra 2006-os, azonos című regényéből készült széria valószínűleg óriási sláger lesz a több száz milliós nézőközönséggel rendelkező országban, de a készítők azt várják, hogy a Narcoshoz hasonlóan globális szinten is képes lesz érdeklődést vonzani az alkotás. Ez az elsőként debütáló indiai gyártású projektje a Netflixnek, ezen kívül még hat indiai sorozat érkezik a közeljövőben.

A Sacred Games ma került fel a Netflix kínálatába, a csatorna magyar oldalán is megtalálható.

Kép: Netflix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik