Kultúra

Lehet, hogy megvan Tupac gyilkosa

Az egykori bandatag, Duane Keith Davis, ismertebb nevén Keefe D bevallotta a Netflix megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó sorozatának, hogy ő is bent ült abban az autóban, ahonnan lelőtték Tupac-et 1996-ban. Az akkoriban a Southside Crips nevű bandához tartozó férfi azért tálalt ki most, mert nemrég rákkal diagnosztizálták, és nem fél a következményektől, írja az Independent.

Az Unsolved májusban jött ki az USA-ban, és most ért el az európai netflixezők képernyőire. A Tupac és Notorius B.I.G. halálával foglalkozó sztorihoz Davis-szek is készítettek interjút, akinek a neve már régebbi nyomozások során felmerült. Holott a volt gengszter nem nevezte meg pontosan, ki húzta meg a ravaszt, azt elmondta, hogy rajta kívül még hárman tartózkodtak a kocsiban: ő maga az anyósülésen ült, Terrence Brown vezetett, DeAndre Smith, valamint Davis unokatestvére, Orlando Anderson pedig a hátsó ülésen foglaltak helyet. Davis vallomása szerint a lövéseket innen, a hátsó ülésről adták le, de az elkövető nevét nem árulta el “az utca törvényére” hivatkozva.

Keefe D egyébként már korábban elkotyogta, hogy Orlando Anderson volt az, aki végül lelőtte a legendás rappert, ám a férfi ezt kategorikusan tagadta. Ő volt az, aki a Tupac halála előtti évben többedmagával kirabolta Tupac kiadójának, a Death Row Records-nak egy raktárát, és akit ezért Tupac a halála előtti este megtámadott egy hotel lobbijában. Anderson egyébként két évvel Tupac halála után, 1998-ban vesztette életét, szintén egy bandák közötti leszámoláson.

Keefe újkeletű vallomása sokakat arra indíttatott, hogy petícióban kérjék a los angelesi-i rendőrséget, hogy nyissa meg újra az ügyet, és emeljen végre vádat a 22 évvel ezelőtti gyilkosság ügyében. Egyelőre hivatalos lépések azonban nem történtek.

Fotó: Evan Agostini/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik