Kultúra

Kiderült, hogy döntötte el a Marvel, ki marad életben a Végtelen háború végén

Őrületes meglepetés! Na jó, valójában nem.

Aki esetleg még annak ellenére sem látta a Végtelen háborút, hogy már két hónap is eltelt a bemutatója óta, és még az internetről is leköltözött éppen máig, azok kedvéért jelzem, hogy spoiler következik. 

Tehát.

A Végtelen háború végén, mint ismeretes, Thanos elérvén célját egy laza csettintéssel kiirtotta a univerzum fél lakosságát, köztük jó néhány szuperhőst és egyéb harcos csatlakozót, így elveszítettünk jó néhányat a Marvel moziuniverzumos kedvenceink közül. Rengeteg spekuláció indult be a témában, így azon is sokan sokat agyaltak, hogy vajon mi döntötte el, hogy ki marad életben, és ki hal meg a főszereplők közül. Most ez ügyben kaptunk legalább nagyjából hitelesnek vehető információt, a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige ugyanis az io9-nak, ha kellő ködösséggel is, de nyilatkozott.

Feige nem ígért és adott írásba semmi nagyon konkrétat, úgy fogalmazott,

egy filmsorozatnál, ami tíz éve megy, és a Bosszúállók 4 végkifejlete felé tart, nagyjából ki tudod matekozni a dolgokat. És rájössz, hogy az eredeti Bosszúállók azok, akik megmaradtak.

Persze sokan eleve erre jutottak a Végtelen háború végén, kiegészítve a spekulációt még jó néhánnyal arról, hogy akik meghaltak, azok mennyire vagy mennyire véglegesen haltak meg, visszatérhetnek-e még, és így tovább.

A dolog persze több, mint puszta spekuláció, hiszen például a következő MCU-filmek marketingjére komolyan kihat Thanos húzása, hiszen aligha mutogathatják bármelyik olyan karaktert a majdani trailerekben, vagy bárhol máshol, aki a Végtelen háborúban elhamvadt, és az időkerettel is erősen zsonglőrködni kell, vagy olyan szigorúan kell betartatni a titoktartási nyilatkozatokat, amilyet még nem látott Hollywood. De a ez még semmi: mér az is felvet kérdéseket, hogy egyáltalán mely karakterekről készülnek filmek a jövőben, például a következő Pókember-filmesetében, amivel kapcsolatban Feige némi ködösítéssel arról beszélt, hogy nem biztos, hogy a Far From Home alcímen futó Pókember-mozi eseményei nem feltétlenül a Végtelen háború eseményei után játszódnak.

Oké, mikor játszódik a film? Tudjuk, hogy nyáron. Szerintem egy nyári vakáció alatt. Pókember talán Európába utazik a barátaival. Azt nem tudom, melyik nyáron… vagyis én tudom, de ti nem.

nyilatkozta Feife a Far From Home címének leleplezésekor. Ugyanakkor korábban, még tavaly annyit elárult, hogy a második Póki-film eseményei igenis a harmadik Bosszúállók után játszódnak. Aki a filmben értelemszerűen életben lesz. Ami tulajdonképpen akár még jót is jelenthet a többi szuperhős életére nézve. Persze mindez csak találgatás, míg a következő Marvel-mozi nem mozdítja előre az eseményeket, hogy ezt a soron következő darab, A Hangya és a Darázs mennyiben teszi majd, az július végén kiderül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik