Kultúra

A Kétfarkúak hamisították az orbános Banksy-graffitit

A Facebookon leplezték le jól sikerült médiahackjüket.

Hétfő reggel szaladt körbe a magyar sajtóban a hír: lehet, hogy Banksy Budapesten járt. A Rumbach Sebestyén és a Dob utca sarkán ugyanis feltűnt egy Orbán Viktort ábrázoló falfestmény, amelyen vidáman vonatozik Thomas mozdonyon a magyar miniszterelnök. A graffiti ráadásul szignózva is lett, a gyanút pedig csak tovább erősítette, hogy épp a hétvégén koncertezett a Massive Attack Budapesten, amelynek frontemberét, Robert Del Naját sokan sejtik az anonimitást elszántan őrző street art művész mögött. Viszonylag hamar kiderült, hogy hamisítványról van szó, maga Banksy cáfolta emailben, hogy ő fújta volna fel Orbánt a bulinegyedben.

Most végre megkerült a rejtélyes imposztor is: az Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebookon leplezte le magát, hogy ők álltak az akció mögött.

Tuti a Banksy volt!

címmel tettek közzé egy fotóalbumot, amin a nagy karriert  befutó mű elkészítési fázisait mutatják be. A jól időzített médiahackre talán még maga Banksy is büszke lenne. A VII. kerületi közteresek valószínűleg kevésbé fogják értékelni a poént.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik