Kultúra

Meghalt Elvis legendás dobosa

D. J. Fontana az eredeti zenekar utolsó élő tagja volt.

D. J. Fontana 87 éves korában halt meg alvás közben. A hírt fia, a szintén dobos David Fontana tette közzé a Facebookon, aki leírta: apja álmában hunyt el, nem szenvedett sokat, de további részleteket majd csak a napokban közölnek a nyilvánossággal.

Fontana 1954-ben csatlakozott Elvis Presley zenekarához, és innentől kezdve 14 éven át zenéltek együtt. Ő dobolt még a legendássá vált, tévés visszatérésen is 1968-ban. Olyan rock and roll slágereken zenélt, mint a Heartbreak Hotel, a Hound Dog, a Don’t Be Cruel vagy a Jailhouse Rock. Ő volt a zenekar utolsó élő tagja, a gitáros, Scotty Moore csaknem pontosan két éve halt meg. Fontanát 2009-ben a Rock and Roll Hall of Fame-be is beiktatták.

Felvértezve a pontossággal, az erővel, a szvinggel, a nagyszerű ritmusérzékkel, és – mind közül a legnagyobb bók – az egyszerűséggel a legjobb formájában, D. J. felrázta a legnagyobb énekest és a legnagyobb dalokat, amik valaha készültek

–  mondta róla Stan Lynch, a tavaly elhunyt Tom Petty egykori dobosa.

Ezen a videón maga Fontana meséli el, hogyan lett Elvis dobosa, és miként fejlesztette ki egyszerű stílusát, amivel nem vonja el a figyelmet az énekről:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik