Kultúra

Két tinilány forgatta fel a magyar YouTube-ot

A semmiből robbantak be, de három dallal is felkerültek a tavaszi toplistára.

Kijött a tavaszi YouTube-lista, aminek legérdekesebb fejleménye, hogy Lil G és Nemazalány három videója is bekerült a top20-ba. Ahogy a dalszerzo.hu írja: rájuk kivételesen tényleg igaz, hosz szinte a semmiből robbantak be a nagyjából már beállt élmezőnybe, ahol általában ugyanazok az előadók rotálódnak. A debütáló Petőfi Sándor című számuk második lett, több mint tízmilliós nézettséggel, ezt csak az AK26 télen közzétett Blöff című videója tudta megelőzni. Aztán ennek két folytatása, a Malibu és az Ezért írom a dalt… is befért a top20-ba, pedig utóbbinak csak két és fél hete volt rá.

A mezőny többi része nem okoz túl nagy meglepetést, olyan jól bejáratott nevek tűnnek fel most is, mint Majka, L.L. Junior, vagy a slágerparódiákat készítő Pamkutya. Az viszont érdekes, hogy ki maradt le róla: az AWS Viszlát nyár című száma annak ellenére sem fért fel a listára, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében szerepelt. Ez részben mutatja a rockzene általános háttérbeszorulásának trendjét is, amelyet egy A Dalos menetelés sem tud érdemben megváltoztatni.

A YouTube top 20 össznézettsége egyébként 90,5 millió, ami a magasabb őszi és az alacsonyabb téli nézőszám között van. A teljes listát, valamint további érdekes listákat itt lehet böngészni.

Borítókép: Last Projekt Records/Youtube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik