Kultúra

Öt fergeteges alakítás, amivel Paudits Béla bevéste magát a kultúrtörténetbe

Kapcsolódó cikkek

József és a színes, szélesvásznú álomkabát

Andrew Lloyd Webber klasszikus musicaljének 1990-es Madách Színház-beli feldolgozásában Paudits Béla alakította a főszereplő Józsefet, de a többi szerepet is nagy nevek alakítják. Ami még jobb hír, hogy az egész darab megnézhető a YouTube-on, íme.

Kabaré

Hasonlóan kihagyhatatlan a szintén klasszikus John Kander és Fred Ebb közreműködéséből született Kabaré (vagy Cabaret, ha a klasszikus írásmódot követjük). Ebben Paudits a Konferansziét alakította.

Macskák

Még egy Andrew Lloyd Webber-alapmű, ha lehet, Paudits életművében a legnagyobb, legfontosabb szerep Quaxo karaktere: 1983-ban mutatta be a Madách Színház. A magyar nyelvű internet egyik legnagyobb hiányossága, hogy az előadásról nem találni egyetlen videófelvételt sem. Hang viszont van, az is épp elég csodás.

Csak egy telefon

Színpadi szerepei mellett Paudits Béla filmvásznon is hozta önmagát, ez itt például a legelső filmszerepe, Venczel Verával az oldalán.

Plexi Béla

És hogy még egy arcát megmutassuk: Paudits Béla 1979 legendás szilveszteri kabaréjában legendás produkciót adott: Plexi Béla néven elővezette a Plastic Bertrand Ca Plane Pour Moi című gigaslágerének magyar verzióját, Kocognom kell címmel. Fergeteges.

+ 1

Kommentár nélkül. Nyugodjék békében!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik