Kultúra

Internet és telefon nélkül is lehet élni pár napig

Szerdán nyitja az idei fesztiválszezont a Kolorádó a Budai-hegyeknél, Nagykovácsiban. Ez lesz a harmadik Kolorádó a Juliannamajorban, egyre több a külföldi fellépő a magyarok mellett, és a szervezők próbálják kihozni azokat is, akik eddig nem gondolkoztak a Kolorádóban, vagy túl bennfentesnek tartották. Ami viszont nem változik, hogy továbbra sincs térerő és internet sem a környéken, ami lehet, hogy elsőre ijesztő nagy tömegben, de itt nem a Sziget méreteivel kell számolni, jól is jön, hogy nehezebb folyamatosan Instagram-sztorizni a helyszínről. Aki már holnap kimegy, annak mindig ajánlott egy pulcsi, jó pár fokkal hűvösebb idővel kell számolni, mint a városban.

A Kolorádóhoz idén egy áldokumentumfilm is készült Horváth Viktor rendezésében, akinek a Comedy Central választásos videóit is köszönhetjük Emőkével és Gáborral. Négy fesztivál freak találhatja meg a békét vagy éppen a szemétmentes övezetet Nagykovácsiban.

A koncertek mellett lesz egy csomó nappali program és előadás például a migráció helyzetéről, a rendőri túlkapásról, sőt, női önvédelmi edzésre is be lehet nézni. A lineupot a San Diego-i zajrockos Wavves vezeti pénteken, utánuk pedig egyből egy spanyol női zenekar, a Hinds lép fel. Csütörtökön az etióp származású amerikai Kelela jön, aki a jazztől indult, és az R&B-ig jutott. A magyarok közül lesz például Dope Calypso, Fran Palermo, Middlemist Red, Gustave Tiger, Panel SurfersCsaknekedkislány, és még sokan mások. A többi program itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik