Kultúra

Taika Waititi oda üt Hitlernek, ahol igazán fáj neki

A Thor: Ragnarök rendezője őrült szatírát forgat a náci diktátorról. Már egy fotót is mutatott belőle.

Taika Waititi jól jött ki a hollywoodi kalandból. A Thor 3 nemcsak anyagilag teljesített jól, de a rajongók is értékelték, hogy az új-zélandi rendező bele tudta vinni egyedi humorát és vad vizuális ötleteit. Még jobb jel, hogy Waititi továbbra sem híve a biztonsági játéknak, következő filmjében épp a nácizmussal készül viccelődni. A Jojo Rabbit című szatíra Hitlerről szól majd, ráadásul Waititi nemcsak rendezi a filmet, de ő maga alakítja a diktátort is, aki egy magányos kisfiú képzeletbeli barátjaként elevenedik majd meg a 30-as évek Németországában. Waititi meg is osztott egy képet az Instagramján:

https://www.instagram.com/p/Bj39Lx_lyHh/?taken-by=taikawaititi

Minden bizonnyal a legfurább vacsora, amin valaha voltam – írta a posztba. Hogy mindenki számára egyértelművé tegye, itt nem valamiféle rajongásról van szó, pár hete egy olyan képet is posztolt, amin laza mozdulattal és szigorú arccal épp bemutat Hitlernek.

Létezik-e jobb módja Hitler vérig sértésének, minthogy egy polinéz zsidó játssza őt a vásznon?

– utalt multikulturális felmenőire Waititi, aki az első forgatási héten volt ekkor túl, de alig várta, hogy megoszthassa a világgal a végeredményt. Mi sem vagyunk ezzel másképp.

https://www.instagram.com/p/BjfZylFFX94/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik