Kultúra

Mindenki Sandra Bullockék nagy rablására volt kíváncsi

Nagy lendülettel indított a női Ocean’s-film.

Az Ocean’s-akciósorozat legjobb nyitó hétvégi bevételét hozta a csupa női főszereplőkkel forgatott Ocean’s 8 – Az évszázad átverése, amelyre 41,5 millió dollárért váltottak jegyet az észak-amerikai mozikban.

A külföldi piacokon ehhez hozájött még 12,2 millió dollár, így globálisan 53,7 millió dollárral zárta a hétvégét – írta a Variety

A női és az idősebb nézők érdeklődése repítette a lista élére a filmet: a nézők 69 százaléka volt nő, akiknek 69 százaléka volt 25 év feletti.

Jeff Goldstein, a Warner Bros. egyik vezetője szerint felülmúlta várakozásaikat a Sandra Bullock, Cate Blanchet, Anne Hathaway, Rihanna és Helena Bonham Carter főszereplésével készült film fogadtatása.

Mindig is voltak hiányfilmek (nők vezetésével készült projektek). Örülünk, hogy a nézők ugyanúgy élvezték, mint mi

– mondta.

A Steven Soderbergh rendezte Ocean’s-trilógia több mint tíz éve zárult le. A 2001 és 2007 között forgatott három film 36 és 39 millió dollár közötti jegybevételeket hozott nyitóhétvégéjén – írta az MTI. Az Ocean’s 8-et nálunk június 21-én mutatják be.

A box office-lista második helyére szorult vissza az eddig vezető, a Solo: Egy Star Wars-történet, amely 15,2 millió dollárt forgalmazott a hét végén. Három héttel ezelőtti bemutatása óta 176,4 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők az észak-amerikai mozikban. A Disney és a Lucasfilm mozija globálisan 312,2 millió dollárt forgalmazott, amivel alulmúlta a várakozásokat.

Borírókép: InterCom

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik