Kultúra

Újra összeállt és új számmal jelentkezett az eredeti Smashing Pumpkins

Az együttes alapító tagjai közel 20 év után készítettek ismét közös számot.

Utoljára a 2000-ben megjelent Machina/The Machines of God című lemezen játszott együtt eredeti felállásában a 30 éve alakult Smashing Pumpkins, amelynek alapító tagjai ahogyan azt tavaly beharangozták, idén újra elkezdtek együtt zenélni. Ennek jegyében már el is készült és megjelent a Solara című új számuk, amelynek klipje ugyan még nincsen, de már hallgatható a YouTube-on.

Az 1988-tól a 2000-es (átmeneti) feloszlásig a zenekart alkotó Billy Corgan (ének, basszusgitár), James Iha (gitár, vokál), Jimmy Chamberlin (dobok) és D’arcy Wretzky (basszusgitár, vokál) kvartettből csak az utóbbi maradt ki a nagy reunionból. A többiek közül a 2006-os újraindulás óta a frontember Corgan volt az egyetlen, aki folyamatosan a Smashing Pumpkinst erősítette, jóllehet átmenetileg többször Chamberlin is visszatért. Az új évezredben három másik zenész is megfordult az együttesben, közülük jelenleg mindössze a 2007-ben csatlakozott gitáros és billentyűs Jeff Schroeder alkotja még mindig a formációt.

A New Musical Express szerint a Corgan – Iha – Chamberlin – Schroeder négyes eddig nyolc új számot vett fel együtt egy új albumhoz, amely a visszatérő tagokkal a hatodik, összesítésben pedig a tizenegyedik Smashing Pumpkins-lemez lesz. A legutóbbi 2014-ben jelent meg Monuments to an Elegy címmel.

Kiemelt kép: Corbis via Getty Images/Tim Mosenfelder

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik