Kultúra

Meghalt Hugh Dane, A hivatal színésze

75 éves volt.

A Vairety számolt be róla, hogy 75 éves korában elhunyt Hugh Dane amerikai színész, akit legismertebb szerepét a 2005-2013 között futott A hivatalban játszotta, amelyben ő volt Hank, a biztonsági őr.

Dane május 16-án hunyt el, de a hírt csak most hozták nyilvánosságra. A halálának oka ismeretlen.

Dane az 1990-es évek eleje óta színészkedett és a pályafutása során főleg tévésorozatokban tűnt fel, ezek a Will Smith nevével fémjelzett Kaliforniába jöttem, A kis gézengúz, a Roc, a Jóbarátok, az Ikercsajok, Az ígéret földje, Az elnök emberei, a Monk – Flúgos nyomozó, Az elnöknő, a Mindenki utálja Christ, a Kilenc túsz, az Új csaj, a Riley a nagyvilágban és a Félig üres voltak.

Az évtizedek során mozifilmekben is kapott szerepeket, így láthatták a nézők a Visszakézből, a Fekete-tengeri támadás, a Kéjutazás, a Duplán az igazi, az Utódomra ütök és a Koszorúslányok című alkotásokban is.

Dane halálának hírére A hivatal egyik emblematikus karaktere, Dwight Schrute megformálásával világszerte ismertté vált Rainn Wilson is megemlékezett róla a Twitteren:

Nyugodjon békében Hugh Dane, azaz Hank, a biztonsági őr. Ő volt az egyik legnagyobb. Rendkívül kedves, vicces és tehetséges. Mindannyiunknak hiányozni fog.

– írta bejegyzésében az 52 éves színész.

Kiemelt kép: Reveille Productions/NBC Universal Television

Ajánlott videó

Olvasói sztorik