Kultúra

Unalmas, szakadt pajtából épített álomházat egy brit férfi

A festői kelet-brit falucska, Great Ellingham határában álló mezőgazdasági épületből egy csapásra óriási luxusotthon lett.

A szigetország legkeletebbi csücskében megbújó alig ezerszáz fős Great Ellingham eddig leginkább az évente megrendezett Plüssmackó Fesztiváljáról (Teddy Bear Festival) volt ismert, most azonban egy brit ingatlanbefektetőnek köszönhetően egy pillanatra a falucska egy pajtája miatt is a figyelem középpontjába került, hiszen az évtizedeken át csak gabonahegyeket látott épületet Rob Lond-Caulk rövid idő alatt minden igényt kielégítő luxusotthonná alakította.

A közel egymillió fontból (364 millió forint) átalakított, 370 négyzetméteres alapterületű, kétszintes otthonban ma négy hálószoba, minden szobán végigfutó padlófütés, a nappalitól üveg tolóajtókkal elválasztott napozóterasz, üveg- és tölgylépcsők, valamint egy tizenhét hektáros földterület is tartoznak.

Az ingatlan ára 975 ezer fontról, tehát jó eséllyel épp a befektetett összegről indul, de az a megérzésünk, hogy a vásárlójelöltek egymásra licitálva fognak küzdeni az egykori pajtáért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik