Kultúra

Még megmenthető az elmúlt évek legjobb sci-fije

Az már tuti, hogy a SyFy elkaszálta az Expanse-t a harmadik évaddal, de a rajongók, illetve a gyártó, az Alcon Television Group nem hagyja annyiban. A legelhivatottabb expanse-esek éppen az Amazon nyakára járnak, hogy jöjjön a folytatás. A másik lehetséges és logikus opció a Netflix lenne, elvégre náluk vannak a nemzetközi terjesztésre szóló jogok. Állítólag a Netflix passzolta a sorozatot, de az Amazon még versenyben van, tárgyaltak a gyártókkal.

Az emberiség kétszáz év múlva is éppolyan hülye lesz, mint most
Totális háború készülődik az Expanse harmadik évadában.

Ezt onnan tudni, hogy a Redditen hatalmas összefogás látszik az Expanse-ért, minden újabb információt kikukáznak a kommentelők, és egy online petíciót is indítottak, hogy valaki adjon nekik felületet. Már 65 ezren álltak ki a sci-fi mellett, sőt, az egyik legnagyobb rajongó, George R.R. Martin és Patton Oswalt színész is próbálják megmenteni a kedvenc sorozatukat.

Éppen most láttam, hogy a SyFy elkaszálta az Expanse-t. Nagy kár, főleg az olyan űrös sci-fi rajongóknak, mint amilyen én is vagyok. Messze a legjobb sorozat volt a tévében. Remélem, a producerek találnak neki egy új otthont.

– írta a A tűz és jég dala szerzője a Twitteren.

Az Expanse nyilván a nézettség miatt maradhat annyiban, pedig a műfaj rajongói a legszuperebb sci-finek kiáltották ki a Battlestar Galactica óta. Össze is álltak, hogy folyamatosan emlékeztessék az Amazont, hogy nem kéne elszalasztani a sorozatot, és egy repülőt béreltek, ami az Amazon központja körül repült körbe és körbe azzal a felirattal, hogy mentsétek meg az Expanse-t.

Kiemelt kép: SyFy

(AV Club)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik