Kultúra

Margaret Atwood szerint a Star Wars tehet 9/11-ről

Meggyőződése, hogy Bin Ladenék innen lopták az ötletet az ikertornyok ledöntéséhez.

Hamarosan jön A szolgálólány meséjének második évada, az alapművet író Margaret Atwood ennek kapcsán adott interjút a Varietynek. Miután kitárgyalják, hogy feminista történet-e, és hogy Trump diadala vajon mennyit segített a sorozatnak, érdekes fordulatot vesz a beszélgetés. Atwood elmeséli, hogy 9/11 előtt volt egy dán operaadaptációja A szolgálólány meséjének, amiben leomlottak a World Trade Center tornyai. Ezután viszont megnyugtatja az újságírót, hogy nem ő adta az ötletet a merénylet elkövetőinek, mert az a Star Wars volt.

Emlékszik az első részre? Két fickó a semmiből berepül egy nagy izébe és felrobbantja. Az egyetlen klünbség, hogy a Star Warsban el is tudnak menekülni utána. 9/11 után az állam felbérelt egy csapat hollywoodi forgatókönyvírót, hogy megmondják, merre mehet tovább a történet. A sci-fi írók nagyon jók ebben, képesek megjósolni jövőbeli eseményeket. Nem mindegyik válik valóra, de érdekesek a ‘mi van ha?’ típusú felvetések.

– mondta Atwood. Persze még mindig lehet, hogy csak viccelt (ez esetben sajátos a humora), vagy a sorozat második évadának akart megágyazni egy jó kis botránnyal. Ha ez volt a cél, elérte, erre a mondatra mindenki felkapta a fejét. Még Han Solo is, aki tökéletesen reagált a vádakra:

Borítókép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik