Kultúra

Meghalt a Star Wars törpe színésznője

Debbie Lee Carrington 58 éves volt.

Elhunyt Debbie Lee Carrington amerikai színésznő, aki olyan filmekből ismert, mint a Star Wars: A Jedi visszatér, a Howard, a kacsa, a Total Recall – Az emlékmás, vagy a Batman visszatér.

Halálhírét a Star Warsban szintén játszó és először ugyancsak a hatodik epizódban feltűnő Mike Quinn (Nien Nunb) erősítette meg a Facebookon. Carrington halálának oka egyelőre nem ismert.

Deborah Lee Carrington 1959-ben született a Kalifornia állambeli San José városában és színészkedni az 1980-as évek elején kezdett. Már a második szerepeként kapta meg az egyik ewok megformálását A Jedi visszatérben, melyet követően hamar a legkeresettebb törpe színészek egyikévé vált.

A már említett produkciók mellett az évtizedek során olyan mozifilmekben és tévésorozatokban tűnt fel, mint a Támadók a Marsról, az Óriásláb és Hendersonék, az Egy rém rendes család, a Baywatch, a Men in Black – Sötét zsaruk, a Joe, az óriásgorilla, A csaj nem jár egyedül, a Buffy, a vámpírok réme, a Vészhelyzet, A körzet, a Horrorra akadva 3, a Polar Expressz, a Chucky ivadéka, a Dexter és a Dr. Csont.

Kiemelt kép: Getty Images/John M. Heller

Ajánlott videó

Olvasói sztorik