Kultúra

A párok többet híznak a szingliknél, de nem a netflixezés miatt

Hogy mennyi örömmel és pozitívummal jár egy jó párkapcsolat, azt senkinek nem kell ecsetelnünk, de egy friss tanulmány szerint egy kevésbé kellemes hozománnyal is számolhatnak a szerelmesek. Az ausztráliai Queensland University kutatói kilenc éven keresztül vizsgálták 15 ezer ember bevonásával azt, hogy mennyire fenyegeti a hízás veszélye a kapcsolatban élőket.

A szakemberek arra jutottak, hogy akik elkötelezték magukat, átlagosan 5,8 kilogrammal többet nyomnak a vizsgált szingliknél, elváltaknál és özvegyeknél, a párok együtt pedig évente átlag 1,8 kilogrammot szedtek magukra. Az alanyokat arról faggatták, hogy mennyi gyors ételt fogyasztanak, mennyi időt töltenek tévézéssel, és mennyi időt szánnak mozgásra. Főleg a közös, kiadós vacsorákat okolják a kutatók, és azt, hogy a párok összességében többet és többféle ételt fogyasztanak, bár ezzel együtt több egészséges ételt is.

„A házasság egyben olyan  kötelező programokkal is jár, mint a családi eseményeken való étkezés. És ugyan talán több olyan egészséges ételt esznek  párok, mint a gyümölcsök és zöldségek, de nagyobb adagokat fogyasztanak és több kalóriát visznek be társaságban, mint egyedül. A házasság és az együttélés egészségtelen szokásoknak adhat teret, a párok beleeshetnek abba a hibába, hogy gyakrabban esznek” – írja a tanulmány.

Mikor a partnereknek már nincs késztetésük arra, hogy vonzóak és vékonyak legyenek a kiszemelt elcsábítása miatt, könnyebben engedik meg maguknak a zsírban és cukorban gazdag ételeket.”

A helyzet azután sem válik jobbá Dr. Stephanie Schoeppe szerző szerint, hogy megjönnek a gyerekek: a szülők több maradékot és megmaradt nasit fogyasztanak el, hogy ne vesszen kárba semmi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik