Kultúra

Őrületes sikere van a pucér kiállításnak

Nem először lehet meztelenül múzeumba menni, de Franciaországban csak most próbálkoznak hasonló programmal a Palais de Tokyóban (Tokió-palota). A Párizsi Naturisták Egyesülete május 5-én várja a leglelkesebb nudistákat, hogy egy szintén ruhátlan tárlatvezetővel menjenek végig a múzeum kiválasztott képein. Összesen nyolc művésztől néznek majd képeket, olyanoktól, mint a brit George Henry Longly és a francia Kader Attia és Jean-Jacques Lebel.

A múzeum egyébként egy nagyon menő plakátot is tervezett az eseménynek, de külön nem hirdették, azt mondták a Guardiannak, hogy az egyesület tud többet mesélni az egészről, bár ők keresték meg a naturistákat. Ennek oka az is lehet, hogy akkora érdeklődés volt a pucér délelőtt iránt, hogy hamar le kellett lőni az eseményt, rengetegen maradtak a várólistán. Majdnem kétmillióan látták a Facebook eventet, és több mint 21 ezren regisztráltak.

Az egyesület azt is kiemelte a közleményükben, hogy a lehetőség ellenére,

még mindig túl kevés helyen lehet pucérkodni.

Ha nem tudja elképzelni, milyen lehet ruha nélkül, idegenekkel kulturálódni, érdemes visszaolvasni egy 2015-ös beszámolót egy ausztráliai kezdeményezésről.

Kiemelt kép: CM Dixon/Print Collector/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik