Kultúra

Miley Cyrust súlyos milliárdokra perlik

Egy Flourgon nevű jamaicai zenész perli 300 millió dollárra, azaz majdnem 76 milliárd forintra Miley Cyrust, a menedzserét, a producereit és a kiadóját. Flourgon, vagyis Michael May szövegíró állítása szerint a 2013-as We Can’t Stop című szám ötven százalékban az ő 1988-as számából, a We Run Thingsből táplálkozik. Nem arról van szó, hogy az énekesnő hangjegyről hangjegyre lemásolta volna az egészet, Flourgon szerint alapjaiban, hangulatában egyezik a kettő, nélküle nem jött volna létre a We Can’t Stop, és nem is tarolta volna le a slágerlistákat. A szövegíró azzal érvel, hogy az ő hatására készült el Cyrus verziója, és a szövegük is közelít egymáshoz egyes részeknél.

Miley Cyrus egyik sora a következőképpen szól: We run things. Things don’t run we. Míg az 1988-as verzióban ez szerepel: We run things. Things no run we. 

Flourgon meg van arról győződve, hogy miatta volt ennyire népszerű Cyrus száma, a bíróságtól a pénzen felül azt is kéri, hogy állítsák le a We Can’t Stop további forgalmazását és előadását. A Reuters ezen felül megjegyezte, hogy a szövegíró állítólag már novemberben nyert a bíróságon egy hasonló ügyet, szintén a We Run Things szerzői jogaival kapcsolatban.

Összehasonlításképpen itt van a We Can’t Stop is.

Kiemelt kép: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik