Kultúra

Apját lelőtték, anyja éhen halt, de őt a balett és az új családja megmentette

Filmre viszik Michaela DePrince Sierra Leone-i balett-táncos történetét, a rendezői székbe pedig Madonna ül – írja a Deadline.  Ez lesz a harmadik alkalom (bár van még egy rövidfilmje is 2013-ból), hogy az énekesnő rendezéssel próbálkozik: ott volt a csúnyát bukott Filth and Wisdom című filmje 2008-ból, és a 2011-es W.E. – Országomat egy nőért, ami szintén nem nyerte el a kritikusok tetszését, de a jelmezeket jelölték Oscarra, illetve a filmzene egy Golden Globe-ot is elhozott.

Madonna DePrince és anyja 2014-es bestsellerét veszi alapul, ami Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina címmel került a boltokba. Az afrikai táncos Sierra Leonéban született, de apját a felkelők 3 éves korában megölték, biológiai anyja egy héttel később vesztette életét az éhségtől és a láztól. Három testvére szintén fiatalon meghalt, a nagybátyja pedig egy árvaházba vitte, ahonnan egy amerikai, tizenegy gyerekes család fogadta örökbe. Nevelőszülei felismerték a tehetségét, és Michaela DePrince New Yorkban tanult táncolni, 17 évesen már Dél-Afrikában debütált. Azóta szerepelt egy ballettos doksiban, és Beyoncénak is dolgozott.

Ez egy különleges lehetőség, hogy a figyelmet Sierra Leonéra tereljük, és Michaela lehet azoknak az árváknak a hangja, akik mellette nőttek fel. Megtiszteltetés, hogy én kelthetem életre a történetét.

– mondta Madonna, aki négy gyereket adoptált az afrikai Malawiból, és egy alapítványt is létrehozott a gyerekek megsegítésére.

Madonna március elején. Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

Kiemelt kép: Ian Gavan/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik