Kultúra

A Barbie már nemcsak szép, de okos is

Új sorozattal állt elő a Mattel, már Frida Kahlo-baba is kapható.

Kevés fröccsöntött gyerekjátéknak van akkora társadalomlélektani hatása, mint a Barbie-nak, amely teljes generációk számára jelölte ki a követendő szépségideált. Ezért érte időnként kritika a gyártót, hogy nem elég változatosak, és csak a külső értékekre koncentrálnak. Most a Mattel meghallotta az idők szavát, és “Inspiráló Nők” címen új sorozatot indított, amelyben nagy eredményeket elért történelmi személyeket formáz meg. Így mostantól nemcsak a szokásos Barbie-kkal játszhatunk, de kaphatunk Frida Kahlo-, Amelia Earhart-, vagy Katherine Johnson-figurát is. Utóbbi a matematika egyik úttörője volt, aki fekete nőként lett a NASA tudósa a 60-as években, Eerhart pedig az első női pilóta, aki átrepülte az Atlanti-óceánt. A szürrealista képeiről és tragikus sorsáról híres Frida Kahlo-t pedig talán mindenki ismeri, ha máshonnan nem, akkor az életét bemutató filmből.

A babák hamarosan kaphatóak lesznek a boltokban, a cég pedig további híres nők megformálását is tervezi a sorozatban.

A lányok mindig is el tudtak játszani különféle szerepeket és pályafutásokat a Barbie babájukkal, és nagyszerű érzés a kezükbe adni olyan valós szerepmodelleket, akik emlékeztetik őket arra, hogy bármi lehet belőlük

jelentette be nőnap alkalmából Lisa McKnight, a cég alelnöke, aki szerint ezzel hangsúlyozzák, hogy nem csak a kinézet számít, hanem a belső értékek is.

Borítókép: Mattel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik